Limonun Cilde Etkileri ve Kullanım Alanları
  1. Anasayfa
  2. Güzellik

Limonun Cilde Etkileri ve Kullanım Alanları

0

Limon, ekşi tadı uçucu yağından gelen bir meyvedir. Genellikle yemek pişirmede, ilaçlarda ve besin takviyesi olarak kullanılır. Limon ağacı tüm yıl boyunca meyve verir, ancak sadece yaz aylarında limonları ekşitecek kadar limon suyuna sahiptir. Limon suyu temizlik ürünlerinde, kağıt yapımında, fırıncılıkta ve halk sağlığında kullanılmaktadır. Ayrıca limon suyundan yapılan limonata yaz aylarının favorisidir.

Limonun Cilde Etkileri ve Kullanım Alanları
Limonun Cilde Etkileri ve Kullanım Alanları

İçindekiler

Limon Hangi Alanlarda Etkilidir

Limonun temel işlevi iltihapla savaşmaktır; Limon, cildin mikroorganizmalara karşı bağışıklık tepkisini engeller. Buna ek olarak, limon antioksidan özelliklere sahiptir – serbest radikallerin hücrelere ve dokulara zarar vermesini önler. Limon ayrıca bakteri, küf ve mayaya karşı etkili olmasını sağlayan antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Araştırmalara göre limon bakteri, mantar ve kandida gelişimini hiçbir yan etki göstermeden engellemektedir. Bu antibakteriyel özelliklere ek olarak, limonun antifungal etkileri de vardır. Temel olarak limon, onu cilt için yararlı kılan güçlü anti-enflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Limon, yaraları temizlemek ve yanıkları tedavi etmek için kullanılır. Asidik özellikleri, etkilenen bölgeden ölü cilt hücrelerini ve fazla yağı etkili bir şekilde giderir. Limon ayrıca yaralanma veya tahrişe yanıt olarak vücut tarafından salgılanan asitleri nötralize ederek gömülü kıymıkların çıkarılmasına yardımcı olur. Limonun büzücü nitelikleri, burun, çene ve alın gibi aşırı asitli bölgelerde aşırı sebum üretimini azaltır veya ortadan kaldırır. Limon bakteriyel büyümeyi engellediği için bu bölgelerde bakteriyel enfeksiyon olasılığını da azaltır.

Limon, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini ve kanser gibi hastalıklara neden olmasını önlemeye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Limon özü, güneş yanığı hücrelerinin aşırı miktarda hidrojen peroksit üretmesini önleyerek güneş yanıklarını önlemek için topikal olarak uygulanır. Limon ayrıca astım ve kronik bronşit gibi kronik solunum problemlerine yardımcı olan balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Limonun antiviral özellikleri HIV/AIDS ve herpes gibi viral enfeksiyonlara yardımcı olur.

Limonu Nerelerde Kullanırız

Limon geleneksel olarak elden kaşıkla yenir; ancak limon suyu birçok tarifte kullanılabilir – özellikle limonlu kek veya limonlu kremalı turta gibi tatlılar. Meşrubat veya limonataya benzer serinletici bir içecek yapmak için suya limon da eklenir. Yiyeceklere tat vermek için limon eklenir; Bu teknik aromaterapi olarak bilinir ve Yunanistan ve İtalya’da binlerce yıl öncesine dayanır. Temel olarak, yiyecek veya içeceğe limon eklemek, kalori veya yağ eklemeden lezzet verir. Balık yemeklerinin vazgeçilmez tatlandırıcısı limondur.

Limon Cilde İyi Gelir Mi?

Tarih boyunca limonlar, insan vücudu ve gezegenin kendisi için birçok kullanımı olan çok yönlü bir meyve olarak değerini kanıtlamıştır. Limonun asidik yapısı, yaraları temizlemeye iyi gelir ve vücudun çeşitli bölgelerindeki aşırı sebum üretimini nötralize eder. Antioksidan özellikleri, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini veya kanser gibi hastalıklara neden olmasını önlemede iyidir. Limonun anti-bakteriyel özellikleri, yaralar ve burun pasajları dahil olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerindeki bakteri üremesini azaltmak için iyidir. Bu kullanımlara ek olarak, limonun güçlü anti-enflamatuar özellikleri, cildin çeşitli bölgelerinde yaraların veya aşırı sebum üretiminin neden olduğu cilt tahrişini azaltmak için iyi bir hale getirir.

Devamını Oku

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir