Windows Usb/Dvd Download Tool nedir? Nasıl kurulur?
  1. Anasayfa
  2. Yazılım

Windows Usb/Dvd Download Tool nedir? Nasıl kurulur?

0

Dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemlerinin başında gelen Windows, bilhassa günümüzde etkin olarak kullanılan teknolojik aygıtların çalışabilmeleri için gerekli oluyor. Windows, 1985 yılında piyasaya sürülmüş olup ilerleyen teknoloji ile birlikte vakit içinde daima kendini yeniliyor. Güncellemeleri ile kullanıcıların hayatını kolaylaştıran bu işletim sistemi birinci satışa sunulduğunda yalnızca bilgisayar için sunulmuş olsa da günümüzde tablet ve telefon üzere birçok aygıtta kullanılıyor.

Genel olarak işletim sistemleri çok karmaşık olan bir yapıya sahip olsa da Windows, kolay tasarımı ve kolay kullanımıyla ön plana çıkıyor. Bünyesinde birçok program ve özellik bulunduran Windows, gün geçtikçe bu program ve özelliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu işletim sistemi sayesinde kullanıcılar, teknolojik aygıtlarında birebir anda pek çok süreci gerçekleştirip birbirinden farklı birçok özelleştirme çalışmaları yapabiliyor. Windows, bünyesinde gereksinim olabilecek birçok farklı özellik ve uygulama bulundursa da kullanıcılar aygıtlarına muhtaçlığı olan harici uygulamalar yükleyebiliyor.

Windows bünyesinde kullanıcıların hayatını kolaylaştıran birçok program ve özellik bulunuyor. Bu nedenle de çok tercih edilen bu işletim sistemi dünya genelinde birinci sıralarda yer alıyor. Bu programlar fiyatlı ve fiyatsız olarak ikiye ayrılıyor. Kullanıcılar bu programlardan muhtaçlıkları olanları yükleyip yahut satın alıp kullanmaya başlayabiliyor. Kullanıcıların bir öbür merak ettiği soru ise Windows USB/DVD Download Tool’un ne olduğu oluyor.

Windows Usb/Dvd Download Tool nedir? Nasıl kurulur?
Windows Usb/Dvd Download Tool nedir? Nasıl kurulur?

Windows USB/DVD Download Tool, kullanıcıların aygıtlarında bulunan Windows ISO evraklarını kolay kolay üçüncü bir depolama aygıtı olan USB ve DVD ortamında yazdırmalarını sağlıyor. Microsoft bünyesindeki programlar ortasında yer alan ve fiyatsız olan Windows USB/DVD Download Tool ile kullanıcılar, USB ve DVD şoförüne kopyaladıkları ISO belgeleri ile sunum ortamı oluşturabiliyor. Bu programı indirmek için ise tarayıcınızdan Microsoft’un resmi sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Windows USB/DVD Download Tool Nasıl Kurulur?

Kullanıcıların ISO evraklarını ön yüklemeli yani bootable şeklinde yazmalarına yarayan bu uygulamayı kurmak için şu adımları izlemeleri gerekiyor:

  • Tarayıcınızdan Microsoft’un web sitesine giderek Windows USB/DVD Download Tool’un indirme sürecini tamamladıktan sonra yüklediğiniz uygulamaya fare yardımı ile tıklayarak giriş yapmanız gerekiyor.
  • Karşınıza çıkan pencereden ‘’Browse’’ seçeneğine tıklayarak aygıtınızda bulunan ISO evraklarını seçip ‘’Aç’’ kısmına tıklamanız gerekiyor.
  • ISO belgelerinizi seçtikten sonra ‘’Next’’ seçeneğine tıklayarak ISO belgelerini yazdırmak istediğiniz aygıtı seçmeniz gerekiyor. Ekseriyetle bu formül için USB bellek kullanılıyor.
  • USB belleğinizi aygıtınıza taktıktan genelde belleğiniz yazılımda görülse de bazen okunmayabiliyor. Bunun için ‘’Refresh’’ kısmına tıklamanız gerekiyor.
  • USB belleğinizi seçtikten sonra ‘’Begin Copying’’ kısmına giriş yaptıktan sonra bu yazılım sizi aygıtınızda yer alan tüm içeriğin silineceği konusunda uyarıyor. Şayet değerli belgeleriniz var ise yedekleme süreci sağlayıp datalarınızı kaybetmemeniz mümkün.
  • Sonrasında ‘’Erase USB Device’’ kısmına tıklayıp USB belleğinizi formatlamanız gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra otomatik bir biçimde ISO evrakları USB belleğe yazılmaya başlıyor.
  • İşlem bittikten sonra ‘’Backup Completed’’ yazısı çıkıyor. Bu yazı çıktıktan sonra kullanıcılar, süreç yaptıkları pencereden çıkış yapabiliyor.

Artık kullanıcıların tek yapması gereken aygıtlarına USB bellekten boot sürecini sağlamak oluyor. Boot sürecinin yer aldığı menüler aygıta nazaran değişiklik gösteriyor. Küçük bir araştırma ile aygıtınızda yer alan boot menüsünün kısayol tuşunu öğrenmeniz mümkün. Öteki bir alternatif olarak her türlü aygıttan BIOS aracılığıyla sırasıyla ‘’Advanced BIOS Features’’, ‘’Boot Order/Device Priority’’, ‘’First Boot Device’’, ‘’USB HDD’’ kısmına giriş yapılarak bu menüye erişim sağlanabiliyor. Bütün bu süreçler bittikten sonra USB bellekten boot süreci sağlanıyor.

İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir